Pieczeń z dzika |

Pieczeń z dzika

Dodał admin  

Kwiecień 8, 2017

  • Wydajność: 4 porcje

Instrukcja

1Mięso umyć, wyżyłować, zbić tłuczkiem, zalać marynatą (mięsa z młodych sztuk nie zalewać marynatą)i pozostawić na 24 h, obracając od czasu do czasu, mięso ze starych sztuk trzymamy w marynacie 48 h

2Następnie wyjąć, posypać przyprawami i częścią mąki

3Zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu razem z obraną, opłukaną i drobno posiekaną cebulą

4Skropić wodą , dusić na małym ogniu pod przykryciem do miękkości

5Pod koniec duszenia dodać koncentratu pomidorowego i śmietanę wymieszaną z pozostałą mąką

6Miękkie mięso wyjąć, pokroić w poprzek włókien na porcje, podać doprawione sosem (z duszenia)

7Podawać z ziemniakami, szpinakiem i surówkami

Składniki

60 dag szynki lub łopatkibez kości

marynata do mięsa

2 łyżeczki mąki

3-4 łyżki tłuszczu (smalec)

2 cebule

2 łyżki koncentratu pomidorowego

1/2 szklanki śmietany

sól, pieprz, jałowiec,liść laurowy, ziele angielskie, gałka muszkatałowa, czosnek i przyprawa do zup do smaku

00:00

0 Recenzji

Wszystkie pola są wymagane do przesłania recenzji.

*